Uvjeti kupnje i poslovanja

UVJETI KUPNJE I POSLOVANJA

Molimo vas da pažljivo pročitate uvjete poslovanja naše trgovine jer se smatra da ste svakom obavljenom transakcijom koju izvršite preko naše stranice upoznati s uvjetima poslovanja i da pristajete na sve uvjete poslovanja i kupnje bez ograničenja koji su vam ponuđeni.

Na našoj stranici kupac može biti svaka osoba koja je punoljetna, poslovno sposobna i koja prihvaća naše Uvjete poslovanja i kupnje što potvrđuje svojom narudžbom odabranih proizvoda. Obrt “Stijena media” ne snosi nikakvu odgovornost ako se kupac nije prethodno upoznao s Uvjetima kupnje i poslovanja koji su ovdje navedeni.

SKLAPANJE UGOVORA

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između kupca i obrta Stijena media zaključen je po primitku uplate od strane kupca na naš račun.

Načini plaćanja proizvoda koje se želi naručiti vrši se:

 • uplatom određenog iznosa na žiro račun obrta Stijena media,
 • putem e-bankinga,
 • općom uplatnicom (npr. u pošti, banci, trgovini i sl.).

Plaćanje je uspješno provedeno kada je iznos vidljiv na žiro računu sljedeći radni dan (u roku 24 sata od trenutka uplate).

CIJENE

Sve cijene i mogući popusti naših proizvoda vidljivo i točno su istaknuti u opisu samog proizvoda. Sve cijene koje su istaknute na ovoj stranici su u valuti  – Euro (€) bez PDV-a jer obrt Stijena media nije u sustavu PDV-a po članku 90 st. 2 zakona o PDV. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se bez prethodne najave promijeniti.

NARUDŽBA 

Putem web shopa može se izvršiti narudžba i isporuka robe na području Republike Hrvatske te države članice EU. Proizvod se naručuje odabirom ponuđenih proizvoda, putem službenih stranica na društvenim mrežama, popunjavanjem formulara u porukama. Proizvod se smatra naručenim i narudžba zaprimljena kada kupac uspješno prođe cijeli postupak narudžbe, odnosno kada kupac izvrši uplatu koja je u roku 24 sata vidljiva na žiro računu obrta. Korisnik može odustati od narudžbe u bilo kojem koraku, prije završetka narudžbe.

Obavijest o potvrdi narudžbe kupac će primiti e-poštom ili putem poruka na društvenim mrežama nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje. Narudžba preko Facebook i Instagram profila: na našim službenim profilima na društvenim mrežama istaknuta je naša web stranica preko koje kupac može izvršiti narudžbu ili se upoznati s Uvjetima kupnje i poslovanja. Ukoliko kupac iskaže interes za kupnju preko naših Facebook i Instagram profila, to je moguće napraviti putem poruka unutar kojih šaljemo obrazac za kupnju, te nakon izvršenje narudžbe potvrdu o kupnji i račun.

PLAĆANJE

Plaćanje se vrši isključivo putem uplate iznosa na žiro račun obrta Stijena media, putem e-bankinga ili općom uplatnicom (npr. u banci, pošti, trgovini i sl.), a koji je vidljiv na računu sljedeći rani dan (odnosno u roku od 24 sata od trenutka uplate sredstava). Eventualni troškovi koji su nastali prilikom plaćanja nisu uračunati u cijenu i u potpunosti ih snosi kupac. Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke nije moguće.

Ako iz nekog razloga obrt Stijena media nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, osoblje će kontaktirati kupca putem e-maila, poruka na društvenim mrežama ili putem mobilnog telefona radi dogovora, pronalaženja rješenja 0ko novonastale situacije. Ukoliko kupac odluči u tom slučaju otkazati narudžbu, obrt će kupcu vratiti sav uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 15 dana od dana nastanka dogovora. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, obrt ima pravo tražiti od kupca nadoknadu troškova koji su vezani uz isporuku iste na adresu kupca.

POSTUPAK KUPNJE

Svaki posjetitelj stranice, elektronske trgovine može biti kupac bez obzira je li registrirani korisnik ili nije.

 1. Nakon odabira određenog proizvoda, klikom na njega otvoriti će se vaš odabrani proizvod sa više informacija
 2. Ako se odlučite na kupnju određenih proizvoda, klikom na gumb “Kupi proizvod” web shop vas preusmjerava na službene kontakt forme (društvene mreže ili e-mail)
 3. U poruke šaljete link/ove ili sliku/e proizvoda koje želite naručiti te vam povratno šaljemo formular za ispunjavanje vaših podataka i sve potrebne podatke za izvršavanje narudžbe.
 4. Nakon uplate vaša narudžba je završila i povratno ćete dobiti potvrdu o zaprimanju narudžbe.
 5. Nakon što uplata bude vidljiva na našem računu na e-mail će vam stići račun i potvrda o narudžbi s detaljnim informacijama o naručenim proizvodima.

Time je vaša narudžba uspješno završila. Dok se nalazite na stranicama za kupnju u svakom trenutku možete odustati od daljnje kupnje izlaskom iz te stranice

________________________________________________________________________________________________

PRAVILA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Stijena media se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka svih kupaca koje kupac ostavlja ispunjenjem obrazaca. Svaki kupac može odlučiti želi li ili ne da se njegovo ime ukloni s lista koje se koriste u marketinške svrhe. Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje njihovog posla.

PRIKUPLJANJE PODATAKA

Osobni podaci se prikupljaju na sljedeće načine:

 •  Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje unesete kada ispunjavate obrasce na našoj web stranici  ili na službenim stranicama na društvenim mrežama poput narudžbenica, zahtjeva za slanjem ponude i slično. Možemo Vas pitati za Vaše osobne podatke i u slučaju kada sudjelujete u našim nagradnim igrama ili promidžbenim akcijama ili ako nam prijavite problem vezan uz našu web stranicu.
 •  Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz transakcije koje provedete preko naše web stranice odnosno vezane uz ispunjavanje Vaših narudžbi.
 •  Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz Vaš posjet našim web stranicama, poput podataka o prometu, podataka o lokaciji i drugih komunikacijskih podataka radi svoje vlastite sigurnosti, za dijagnostičke svrhe, autentifikaciju te naplatu i izdavanje računa.

PODACI KOJI SE PRIKUPLJAJU

Ako ste samo posjetitelj naše stranice i nemate namjeru naručivati naše proizvode prikupljamo sljedeći podatak:

 • IP adresu

Ako planirate biti naš kupac, odnosno kupiti određene proizvode prikupljamo sljedeće podatke:

 •  Ime i prezime
 •  OIB
 •  Adresu
 •  Adresu e-pošte
 •  Telefonske brojeve
 •  Podatke o plaćanju

SVRHE ZA KOJE KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Osobne podatke koje prikupljamo o Vama koristimo na sljedeće načine:

 • za isporuku proizvoda  koje ste ugovorili s nama.
 • za ispunjavanje naših obveza koje proizlaze iz ugovora koje ste sklopili s nama.
 • za odgovaranje na Vaše upite.
 • za pružanje informacija, isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas, u slučajevima kada ste dali svoju privolu da Vas kontaktiramo.
 • za slanje obavijesti o promjenama vezanima uz naše usluge i proizvode.
 • za slanje promidžbenih poruka e-pošte, u slučajevima kada ste za to dali svoju izričitu privolu.
 • za sprječavanje prijevare.
 • obrada vaše narudžbe ili upita
 • Možemo prikupljati i osobne podatke koji se odnose na vaše korištenje naših web stranica. Takve podatke možemo prikupljati pomoću kolačića i sličnih tehnologija.

Kod prikupljanja podataka poštujemo Vaše pravo na „smanjenje količine podataka“ tj., prikupljamo samo osobne podatke koji su nužni u odnosu na svrhu za koju ih prikupljamo.

Vezano za obradu nekih posebnih stavki osobnih podataka koji nam pomažu u poboljšanju naših proizvoda i pružanju naših usluga, oslanjamo se na “legitimne interese” kao zakoniti temelj za takvu obradu. To uključuje i automatsko prikupljanje te korištenje osobnih podataka poput tehničkih informacija (uređaj koji koristite, operacijski sustav, vrsta preglednika i sl.)

ZA KOJE SVRHE KORISTIMO OSOBNE PODATKE

Kada prikupljamo Vaše osobne podatke, slobodni ste izjasniti se ako ne želite da se vaši osobni podaci koriste za aktivnosti marketinga.

Korisnici označavanjem odgovarajućeg okvira izričito, dobrovoljno i neopozivo prihvaćaju da će obrt Stijena media obrađivati njihove podatke u sljedeće svrhe:

 • Za poslovanje i izvršavanje ugovora sklopljenog između Vas i nas;
 • Za ispunjavanje Vaših zahtjeva
 • Za pružanje informacija o proizvodima i uslugama koje od nas zatražite;
 • Kako bismo Vas kontaktirali, primjerice radi slanja informacija o proizvodu/usluzi;
 • Kako bismo Vas obavijestili o promjenama u našoj usluzi;
 • Kako bismo osigurali da Vam sadržaj bude prikazan na najučinkovitiji način;
 • Obradu Vaših online narudžbi, uključujući slanje e-poruka i/ili tekstualnih poruka kako bi Vas se izvijestilo o statusu dostave
 • Poboljšanje doživljaja kupnje.
 • Obradu povrata narudžbi.
 • Upravljanje Vašim računom na ps-planer.hr
 • Stupanje u kontakt s Vama ako dođe do poteškoća s bilo kojom Vašom narudžbom ili zbog drugih logističkih razloga.
 • Odgovaranje na Vaše upite.
 • Slanje komercijalnih informacija e-poštom, SMS ili MMS porukama kako bi Vas se izvijestilo o novim proizvodima, posebnim ponudama i novostima u vezi s mrežnom stranicom i/ili obrt Stijena Media općenito, newsletterima i katalozima (za upravljanje spomenutim obavijestima pogledajte odjeljak pod Moj račun). Spomenute komercijalne informacije odnose se na proizvode ili usluge koje nudi obrt Stijena media kao i svi suradnici ili partneri s kojima je poduzeće sklopilo ugovor o prodajnoj promociji među svojim kupcima. Suradnici ili partneri ni u kojem slučaju neće imati pristup osobnim podacima korisnika. U svim će slučajevima komercijalne obavijesti upućivati obrt Stijena media te će se one odnositi na proizvode i usluge unutar poslovnog sektora poduzeća.

OSOBNE PODATKE DIJELIMO S

Dostavnom službom Hrvatska pošta.

S obzirom da koristimo usluge dostave paketa preko Hrvatske pošte, primorani smo im dati i podatke potrebne za dostavu paketa.

Podatke dijelimo s trećim stranama kada smo dužni otkriti ili podijeliti Vaše osobne podatke kako bismo bili u skladu sa zakonskom obvezom, kao odgovor na pravni postupak ili za zaštitu prava, imovine ili sigurnosti obrta Stijena media, naših korisnika ili drugih. U tim uvjetima, obrt Stijena media će otkriti tražene podatke. Voditelj obrade će osigurati da je zahtjev legitiman, potražiti savjete drugih legalnih savjetnika kada je to potrebno.

ČUVANJE OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke ne čuvamo više nego što je potrebno. Koliko je potrebno, ovisit će o okolnostima svakog slučaja, uzimajući u obzir svrhu prikupljanja osobnih podataka.

Na kraju razdoblja čuvanja osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati ni sa kime.

Osobne podatke vezane uz bilo kakve financijske transakcije čuvamo najmanje 11 godina, s obzirom na to da tako određuju propisi na snazi u Republici Hrvatskoj.

Zadržat ćemo Vaše osobne podatke prema potrebi kako bismo Vam pružili pristup našim proizvodima i uslugama. Ako želite zatražiti da više ne koristimo vaše osobne podatke, kontaktirajte nas putem našeg službenog e-maila: [email protected].

Sigurnost Vaših osobnih podataka nam je vrlo važna. Pridržavamo se Pravila za zaštitu osobnih podataka koja su u skladu sa zakonskim propisima za zaštitu osobnih podataka. Koristimo stroge postupke i napredne sigurnosne značajke kako bismo spriječili neovlašteni pristup i krađu. Nijedna metoda prijenosa putem Interneta ili različitih načina elektroničke pohrane nije 100% sigurna. Stoga ne možemo jamčiti apsolutnu sigurnost.

Ukoliko za određene dijelove naših proizvoda koristite podatke za prijavu npr. zaporku koja vam omogućava pristup određenim dijelovima proizvoda/usluge, Vi ste odgovorni za čuvanje zaporke. Ne smijete je dijeliti.

Naše web stranice mogu sadržavati veze na web stranice trećih osoba. Ako pratite vezu na bilo koju od tih stranica, imajte na umu da te web stranice imaju svoja pravila privatnosti i da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost niti odgovornost za ta pravila. Savjetujemo vam da pažljivo pročitate pravila privatnosti na svakoj web lokaciji koju posjećujete.

PRAVA POSJETITELJA I KUPACA

Vaša prava u vezi s postupanjem s Vašim osobnim podacima su:

 • Pravo na pristup osobnim podacima koje čuvamo o Vama
 • Pravo na ispravak netočnih osobnih podataka koji se na odnose na Vas
 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav“)
 • Pravo prigovora za korištenje Vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga
 • Pravo na ograničenje obrade Vaših osobnih podataka, uključujući automatizirano odlučivanje i profiliranje
 • Pravo na prigovor na obradu osobnih podataka
 • Pravo na prenosivost osobnih podataka
 • Pravo na jednostrani raskid ugovora

KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI

Bilo koje od navedenih prava možete ostvariti tako da nas kontaktirate na e-mail [email protected]. Po primitku e-maila, poslat ćemo Vam obrazac zahtjeva kojeg trebate popuniti kako bismo pristupili rješavanju zahtjeva. Na svaki zahtjev će biti odgovoreno u roku 30 dana od dana primitka Vašeg pismenog zahtjeva.

IZMJENE PRAVILA PRIVATNOSTI

Sve promjene ovih pravila privatnosti objavit ćemo na našim web stranicama.

NEWSLETTER I MARKETINŠKE PORUKE

Promidžbene poruke e-poštom šaljemo samo ako ste dali svoju izričitu privolu, a Vaše podatke nikada nećemo prodati ili proslijediti trećim osobama za marketinške svrhe. Ako ste dali izričitu privolu za primanje takvih poruka, u bilo kojem trenutku tu privolu možete povući na dva načina:

1. Ako ste primili poruku e-pošte, kliknite na poveznicu za odjavu koja se nalazi u podnožju poruke.

2. Kontaktirajte nas na email [email protected]

KOLAČIĆI (eng. “COOKIES”) i ostale slične tehnologije

Obrt Stijena media upotrebljava kolačiće i slične tehnologije. Na ovoj web lokaciji koristimo kolačiće (eng. “cookies”) kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo pregledavanja i funkcionalnosti web lokacije. Kolačići su male tekstualne datoteke koje mogu biti pohranjene na Vašem računalu, koristi ih Vaš web preglednik. Kolačići ne sadrže osobne podatke. Postavke kolačića možete kontrolirati u svom web pregledniku.

Kad god pristupate web lokaciji, automatski se bilježe podaci poput preglednika, broja posjeta, prosječnog vremena posjete web-mjestu. Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše web-lokacije te poboljšanje sadržaja. Vaši podaci nisu predmet daljnje obrade i ne prosljeđuju se trećim stranama. Kolačići nam omogućavaju, između ostalog, bilježenje vaših odabira, pružanje oglašavanja utemeljeno na Vašim interesima. Za kontrolu kolačića i sličnih tehnologija na raspolaganju imate niz alata uključujući kontrole u pregledniku za blokiranje i brisanje kolačića.

GOOGLE ANALITIKA

Kao i mnoge druge web stranice koristimo Google Analytics za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, kako bismo doznali koliko često posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze.

 • Ti podatci prikupljaju se pomoću kolačića i IP adresa, a dobivene statistike koriste se za sljedeće svrhe:
 •  za poboljšanje uporabljivosti web stranica.
 •  za praćenje uspješnosti marketinških kampanja.
 •  za analizu obrazaca ponašanja.
 • Ako ne želite da Google Analytics prikuplja te informacije, možete instalirati Googleov dodatak za svoj preglednik koji će to spriječiti.

DAVANJE PRIVOLE

Slanjem narudžbe putem naše web stranice, te slanjem upita ili narudžbe na naše društvene mreže ili e-mail automatski dajete privolu za obradu Vaših podataka u svrhe koje su navedene na pod kategorijom “PRAVILA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA PRIVATNOSTI”.

AUTORSKA PRAVA

Stijena media je nositelj autorskih prava na sadržaj svoje stranice.

Cjelokupan sadržaj stranice ne smije se umnožavati, dijeliti, distribuirati, prikazivati te bilo kako koristiti bez dopuštenja Stijena media.

________________________________________________________________________________________________

INFORMACIJE O PROIZVODIMA

Sve slike proizvoda koji se nalaze u našoj trgovini mogu odstupati od originalnih proizvoda, a osobito s obzirom na postavke zaslona ili monitora na uređaju kupca, različitosti u samom viđenju i prepoznavanju boja uređaja te Stijena media ne odgovara za ta eventualna odstupanja. Zbog navedenih razloga u slučaju različitosti naručenog proizvoda i proizvoda sa fotografija ne radi se o nedostatku na proizvodu. Svaki je proizvod detaljno opisan fotografijom, opisom, specifičnim karakteristikama i sl. Stijena media nastoji da karakteristike određenog proizvoda budu što jasnije i točnije navedene te zadržava pravo slučajne pogreške u opisu i slikama.

DOSTAVA PROIZVODA

Svi proizvodi se dostavljaju na područje cijele Republike Hrvatske (uključujući i otoke te slabije naseljena mjesta) i Europske Unije putem poduzeća Hrvatska pošta. Cijena dostave za područje Republike Hrvatske iznosi 3,50€, a za države članice Europske Unije ovisi o količini i težini naručenih proizvoda te se kupac u vezi takve narudžbe treba javiti privatnom porukom prodavatelju putem e-maila ili društvenih mreža. Isporuka najčešće uslijedi u roku 2 do 7 radnih dana od dana zaprimanja narudžbe, a najkasnije u zakonom propisanom roku od 30 dana. Proizvodi se šalju zapakirani na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Subote, nedjelje, neradni dani ne računaju se u rok dostave.

Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan provjeriti stanje proizvoda, eventualna oštećenja transportne ambalaže ili proizvoda i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koje je pošiljku dostavio, odnosno potrebno je odbiti preuzeti takvu pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kada se kupac potpiše na potvrdi o primitku pošiljke, u tom trenutku potvrđuje da je proizvod preuzet bez vidljivih oštećenja transportne ambalaže.

POVRAT PROIZVODA

U slučaju povrata proizvoda kupac snosi troškove ponovne dostave na adresu ako:

 • je kupac naveo nepotpune podatke prilikom naručivanja proizvoda (npr. nedostatak prezimena na vratima koje se razlikuje od prezimena kupca),
 • su jedan ili više podataka pri naručivanju netočno navedeni,
 • ne preuzme svoju pošiljku u roku kojeg je propisala Hrvatska pošta nakon primljene obavijesti.

U slučaju greške obrta Stijena media, obrt snosi troškove ponovne dostave.

REKLAMACIJA

Prije isporuke svi proizvodi su prikladno zapakirani i šalju se neoštećeni.

Kupac je dužan pri primitku robe odmah provjeriti u kakvom je stanju proizvod kojeg su naručili. Kupac ima pravo na reklamaciju u roku 7 dana, od primitka proizvoda.

Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:

 • ukoliko primi robu koja nije naručena,
 • ukoliko mu je dostavljena roba oštećena ili ima grešku koja nije nastala prilikom transporta,
 • ostali slučajevi sukladno zakonskim okvirima.

U slučaju povrata robe, kupac je dužan opravdanu reklamaciju podnijeti Stijena media isključivo u pisanom obliku putem e-maila na adresu: b[email protected] ili poštom na navedenu adresu. Kupac je uz reklamaciju dužan priložiti proizvod i račun te ga o svom trošku vratiti na adresu navedenu na pošiljci  .

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor je moguće raskinuti popunjavanjem sljedećeg obrasca i slanjem istog na e-mail: [email protected]: Obrazac za jednostrani raskid ugovora

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. stavku 3. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo sve potrošače da svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu dostaviti u pisanoj formi putem pošte ili elektroničke pošte.

Dostavlja se na e-mail adresu: [email protected]

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Podnositelj prigovora:

Ime i prezime:

Adresa za dostavu odgovora:

Svi nastali sporovi rješavati će se sporazumno.

ZAVRŠNE ODREDBE

Ovi uvjeti se primjenjuju od 01.11.2020.

Stijena media, obrt za marketingi usluge, vl. Corina-Carla Pekas, sa sjedištem u Dugom Ratu, Jadranska 10  • OIB 91328108337

email: [email protected]

*IZMJENE OPĆIH UVJETA I OSTALE ODREDBE

Prodavatelj zadržava pravo da u bilo kojem trenutku izmijeni ili dopuni ove Uvjete kupnje i poslovanja te takve promjene stupaju na snagu danom objave na internetskoj stranici. Savjetuje se da u određenim periodima, a posebno pred naručivanjem proizvoda sa stranice se provjeravaju moguće nove izmjene ili nadopune ovih uvjeta. Pružatelj usluge zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja.

Ovi Uvjeti objavljeni su na internetskoj stranici www.bogjetu.com te kupac ima mogućnost i ovlašten je pohraniti ili ispisati ove Uvjete na vlastitom kompjuterskom sistemu.

PODACI O OBRTU
Naziv: Stijena media, obrt za marketing i usluge, vl. Corina-Carla Pekas
Adresa: Jadranska 10, Dugi Rat
OIB: 91328108337